Hlavní obsah

Exprokurátorka Polednová má nastoupit do vězení do konce října

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Bývalá dělnická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová (86) by měla nastoupit svůj šestiletý trest za justiční vraždu Milady Horákové do konce října. Právu to v pátek řekl pražský městský soudce Petr Braun, jehož senát měl případ na starosti.

Foto: Petr Horník, Právo

Ludmila Brožová-Polednová vypovídá u soudu.

Článek

„Po dohodě s vedoucí naší trestní kanceláře dáváme paní Polednové nástup trestu do 31. října, aby měla dostatek času vyřídit si všechny náležitosti. Trest by si měla odpykat ve věznici s dozorem Plzeň-Bory,“ uvedl v pátek Braun.

Druhým dechem ale dodal, že do uplynutí lhůty pro nástup trestu očekává od Polednové žádost o odklad ze zdravotních důvodů.

„Příliš nevěřím tomu, že by nakonec ten trest nastoupila, tu žádost o odklad s největší pravděpodobností od ní či jejích advokátů obdržíme,“ míní Braun.

Neodpyká si zřejmě ani den

Potvrdil tak již své dřívější tvrzení, podle kterého si Polednová zřejmě z uloženého trestu neodpyká kvůli svému vysokému věku i špatnému zdraví ani den.

Braun doplnil, že pokud Polednová skutečně požádá o odložení svého pobytu za mřížemi, bude muset nařídit lékařské komisi vězeňské služby přezkoumání jejího zdravotního stavu a na základě závěrů této komise pak rozhodnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám