Hlavní obsah

Expertiza odhalila závažné chyby při demontáži panelů s azbestem

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Závažné chyby při demontáži tzv. boletických panelů obsahující zdraví nebezpečný azbest v rámci rekonstrukce českobudějovických škol Máj I a II odhalila odborná expertiza inspekční společnosti Foster Bohemia, kterou obdržel českobudějovický magistrát.

Foto: Jiří Falout, Právo

Základní školy na českobudějovickém sídlišti Máj

Článek

Ze závěrů vyplývá, že společnost MAPOZ Zliv, která zajišťovala sanaci azbestové zátěže, prý nepostupovala podle zákona. „Lze konstatovat, že předložený návrh firmou MAPOZ Zliv má značné odborné nedostatky, navíc neobsahuje veškeré náležitosti hlášení prací s azbestem,“ stojí v expertize.

Pochybila údajně také Krajská hygienická stanice, která neměla tento návrh technologického postu vůbec akceptovat.

„Nyní oslovíme právníky a uvidíme, jak budeme postupovat dál. Ze zprávy ale podle mého názoru vyplývá, že nejvíce pochybila subdodavatelská firma MAPOZ Zliv,“ reagoval pro Právo náměstek českobudějovického primátora Kamil Calta (TOP 09).

Krajská hygienická stanice ve středu večer stanovisko nevydala s tím, že se musí se závěry nejprve seznámit. Telefonní kontakty společnosti MAPOZ Zliv uvedené na její internetové stránce se hlásily jako neexistující.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám