Hlavní obsah

Exekutoři zabavují majetek Václava Fischera

PRAHA

Exekutoři začali v úterý ráno sepisovat majetek Václava Fischera ve Zlatnické ulici v Praze. Fischer údajně dluží společnostem Karla Komárka, které v roce 2003 převzaly jeho cestovní kancelář téměř 400 miliónů korun.

Foto: Jiří Matějka

Pyramida Slunce v Bosně

Článek

O exekuci informovala stanice Radiožurnál. Že do jeho bytu přišli exekutoři potvrdil i sám Fischer, který je nyní mimo republiku. "Nyní se zřejmě exekutoři prohrabují mým soukromým majetkem a chystají se ho zabavit," řekl Fischer.

Komárkovy společnosti K Capital Group a Atlantik IB požadují po Václavu Fischerovi 392 miliónů korun jako nesplněné závazky z předchozích let. Společnosti v létě 2003 ovládly Fischerovu stejnojmennou cestovní kancelář.

Fischer tehdy nebyl schopen splácet své závazky vůči  Komerční bance, České správě letišť a Českým aeroliniím. Komárkovy firmy od něj závazky převzaly ale s tím získaly i cestovní kancelář. Fischer se proti exekuci odvolal. Bývalý senátor nyní provozuje cestovní agenturu a také firmu, které Fischer Air pronajímá letadla. Ta stále využívá právě CK Fischer.

Kdo lépe prosperuje

Václav Fischer si myslí, že za současným nátlakem stojí noví majitelé cestovní kanceláře, protože firma nemá úspěch a snaží se to takto řešit. Komárkovy firmy podle něj stojí i za podnětem na ministerstvu pro místní rozvoj, které bude vyšetřovat, zda nynější Fischerova cestovní agentura funguje tak, jak má. [celá zpráva]. "Cestovní agentura Václava Fischera porušuje zákon, neboť prodává vlastní zájezdy koncovým zákazníkům, aniž by měla koncesní listinu cestovní kanceláře," řekl Novinkám ministr pro místní rozvoj Jiří Paroubek.

Dalších 100 miliónů korun chce po Fischerovi investiční společnost Rex invest, ta se ale nynější exekuce neúčastní. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám