Hlavní obsah

Exekuce na dům Natálky končí, dívku nyní čeká další operace

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budišov
Aktualizováno

Exekuce na dům, v němž žije rodina popálené Natálky z Vítkova, která ještě v minulém týdnu hrozila kvůli třem žádostem různých exekutorů, je definitivně zažehnána. Novou informaci potvrdila jak majitelka domu Anna Siváková, tak ředitel občanského sdružení Vzájemné soužití Kumar Vishwanathan, který rodině pomáhá.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka s matkou Annou Sivákovou

Článek

Anna Siváková tak může s Natálkou konečně v klidu nastoupit do nemocnice, kde ji čeká v tomto týdnu další plastická operace. „Je to pravda, právě mám v ruce rozhodnutí opavského soudu, které obdržela paní Siváková. Všechna tři exekuční řízení opravdu skončila,“ řekl Vishwanathan, který v pondělí večer osobně navštívil rodiče Natálky v jejich domě v Budišově nad Budišovkou, aby se o aktuálním stavu přesvědčil.

Na zahájení exekučního řízení na dům, který je napsaný na matku Natálky Annu Sivákovou, upozornila v minulém týdnu média. Po zveřejnění informací se rozhodl mobilní telefonní operátor, který byl na počátku jednoho z dluhů a ten pak odprodal vymahačům, celou pohledávku včetně penále a odměny pro exekutora uhradit ze svého sociálního fondu.

Anna Siváková v pondělí potvrdila, že nyní končí i další dvě exekuční řízení. „Rozhodnutí jsem obdržela dnes. Vyplývá z něj, že i druhá exekuce se měla týkat stejného dluhu, jenom to vymáhal jiný exekutor,“ řekla Siváková. To potvrdil i Kumar Vishwanathan.

Mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová se ale proti tomu ohradila. „Není pravda, že stejný dluh vymáhali dva různí exekutoři. Takový postup není ani možný,“ řekla. Informaci, že exekuční řízení opravdu skončilo, ale potvrdila.

Rodina podle dokumentů, které viděl Kumar Vishwanathan, dlužila nejen mobilnímu operátorovi, ale také splátkovým společnostem. Exekuce skončila proto, že vyšlo najevo, že dluhy jsou ve skutečnosti již uhrazeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám