Hlavní obsah

Eurobankovky s Karlem Gottem se už prodávají za tisíce

Právo, Novinky, Jaroslav Špulák

Eurobankovky s portrétem Karla Gotta se prodávají na serveru Aukro.cz, největším českém aukčním portálu, za hodnotu mnohonásobně převyšující tu původní.

BEZ KOMENTÁŘE: Stovky lidí čekaly ve frontě na koupi bankovky s Karlem GottemVideo: Petr Horník, Právo

 
Článek

Zájemci si je mohli v neděli zakoupit v prodejně Supraphon Musicpoint v Praze za padesát korun.

Nejdražší kus na zmíněném serveru měl v úterý v poledne cenu 25 tisíc korun. Další se pak pohybovaly od pěti tisíc do 20 tisíc korun. V nabídce je bankovek několik desítek. K nejvyšší uvedené částce lidé „nepřihazují“, k těm nižším ano.

Hodně zájemců „přihazuje“

„Motiv eurobankovky s Karlem Gottem je velmi zajímavý. Obvykle se stává, že cena takových vyletí hodně nahoru,“ řekl Právu Vladislav Klajban, výkonný ředitel společnosti Nunofia, která pamětní bankovky vyrobila.

„Je samozřejmě otázka, jestli není přemrštěná a jestli eurobankovku nakonec za nejvyšší cenu opravdu někdo koupí. Roli mohou hrát i vášně, které kolem prodeje byly,“ dodal.

Foto: Petr Horník, Právo

V neděli se začla prodávat v obchodě Supraphon Musicpoint pamětní eurobankovka s vyobrazením Karla Gotta. Na snímku pamětní eurobankovka

„Zájem o bankovku u sběratelů například z Německa nebo Rakouska může být velký, ale ta cena je skutečně dost vysoká,“ myslí si šéf společnosti Nunofia.

„Měli bychom si teď počkat na to, až se dostane do normálu. Není neobvyklé, že bezprostředně po prodeji naroste, stejně tak není neobvyklé, že později zase klesne,“ uzavřel Klajban.

Eurobankovky si mohli lidé kupovat v neděli od devíti hodin ráno pouze ve dvou výdejových automatech v prodejně Supraphon Musicpoint. Vyprodány byly zhruba za čtyři hodiny.

Anketa

Máte zájem o bankovky s Gottem?
Ano
5 %
Ne
95 %
Celkem hlasovalo 2854 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám