Hlavní obsah

Dvojice stíhaná za korupci v Brně-Žabovřeskách je ve vazbě

– Brno • Aktualizováno
Právo, ČTK, pko

Okresní soud Brno-venkov vzal v sobotu dvojici zatčených v korupční kauze z Brna-Žabovřesek do vazby. Oznámil to mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. Jména mužů neuvedl. Pravděpodobně to ale je tamní starosta Aleš Kvapil a jeho známý Radovan Novotný. Oba patří k vlivným členům brněnské ODS.

Článek

Olma neřekl, o jakou částku si dvojice řekla, a vzhledem k rozpracovanosti případu nepopsal ani skutek samotný. Dodal jen, že dva muže zadržela protikorupční policie a jsou stíháni za přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby.

„Okresní soud Brno-venkov dnes vzal do vazby dva muže, 59letého zastupitele na radnici v Brně-Žabovřeskách, a dalšího 46letého muže. Jsou stíháni za přijímání úplatků a zneužití pravomoci. Za to jim hrozí 5-12 let vězení. Samotný skutek, ke kterému mělo dojít, ale nebudeme popisovat, a to z taktických důvodů,“ vysvětlil mluvčí brněnského Krajského zastupitelství Hynek Olma.

Návrh na vazbu podali detektivové z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality už v pátek odpoledne proto, že oba dva vlivní členové ODS by na svobodě mohli ovlivňovat svědky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám