Hlavní obsah

Dvě třetiny lidí chtějí Vondrovu hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) zůstává důvěryhodným politikem jen pro 16 procent lidí, zjistila v internetovém průzkumu agentura SANEP. Zato bezmála dvě třetiny dotázaných žádají jeho "hlavu". Mezi voliči ODS má ale stále většinovou podporu, více než polovina stoupenců občanských demokratů má v něj navzdory kauze Promopro důvěru.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Pro 67 procent dotázaných je Vondra nyní nedůvěryhodným politikem. Bezmála polovina respondentů mu dokonce vyjádřila radikální odmítnutí.

Agentura pokládala stejné dotazy jako celému spektru dotázaných a zvlášť voličům ODS. Vyplynulo z toho, že Vondra má mezi příznivci občanských demokratů mnohem lepší postavení než v očích většinové společnosti. Těsná většina voličů ODS má v bývalého disidenta nadále důvěru, přičemž 16 procent z nich neměla na věc jasný názor.

Podíly odpovědí ke kauze Vondra podle SANEP (v procentech)
Znepokojuje vás kauza Alexandra Vondry?
AnoSpíše anoNeSpíše neNevím
52,319,86,36,914,7
Myslíte si, že Vondra nese zodpovědnost za horentní sumy vydané během předsednictví?
AnoSpíše anoNeSpíše neNevím
45,723,64,86,119,8
Je pro vás Vondra důvěryhodným politikem?
AnoSpíše anoNeSpíše neNevím
5,710,147,71917,5

O něco více než dvě třetiny všech respondentů si přejí okamžitou Vondrovu rezignaci, ukázal průzkum. Z voličů ODS je s nimi zajedno 38 procent dotázaných, proti jeho rezignaci se staví bezmála polovina (47 procent).

Anketa

Měl by ministr Alexandr Vondra odejít z vlády?
Ano
91,3 %
Ne
8,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14286 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám