Hlavní obsah

Ďuričko hrozí Paroubkové žalobou a lituje prodeje Kočkovin

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hoteliér Bohumír Ďuričko, odsouzený za vraždu Václava Kočky ml., se rozhodl bránit proti tvrzením, která o něm ve své knize „V botičkách od Diora“ napsala Petra Paroubková. Manželce exšéfa ČSSD pohrozil žalobou. Zároveň zalitoval, že prodal v plném rozsahu svou knihu Kočkoviny. Tu nyní chce vydat Paroubek.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Bohumír Ďuričko ve vazební věznici

Článek

Právo má k dispozici otevřený dopis určený Petře Paroubkové z konce prosince, který je podepsaný Ďuričkem a byl odeslán z věznice v Karviné, kde si hoteliér odpykává trest 12,5 roku za vraždu. Ďuričkovi se nelíbí, že ho manželka bývalého lídra soc. dem. ve své knize označila za samozvaného hosta, který dělal ostudu a holdoval alkoholu.

Podle Ďurička, který si knihu přečetl ve vězení, jde o dílo obsahující obyčejné pavlačové drby. „Musím se ale velmi ohradit proti vámi uvedeným lžím a pomluvám, týkajícím se mé osoby. Podání žaloby na ochranu osobnosti s příslušným požadovaným odškodněním musí bohužel následovat,“ hrozí hoteliér.

Ďuričko se proto rozhodl v listě „lživé informace narovnat“. V této souvislosti zalitoval, že prodal práva na svou knihu Kočkoviny: „Začínám litovat, že jsem svoji knihu Kočkoviny v plném rozsahu prodal“.

To vy jste se vnutila, tvrdí Ďuričko o Paroubkové

Následuje výčet událostí z Ďuričkova pohledu. A jde o tvrzení velmi odvážná.

„Jiří Paroubek mě osobně požádal o zajištění tajné dovolené v Chorvatsku pro sebe a milenku Petru Kováčovou (rodné jméno Paroubkové, pozn. red.). V té době byl totiž ještě ženatý se Zuzanou Paroubkovou. Jiří za mnou přišel do kanceláře na Václavském náměstí. Byl jsem překvapený. Dali jsme si dobré francouzské víno a doutníka, znal jsem totiž velmi dobře jeho dosavadní milenku,“ píše se v dopise.

Pokud jde o účast na společenských akcích ČSSD, Ďuričko uvádí, že se vždy dostavil na základě vlastnoručně podepsané pozvánky. A úder tvrdě vrací: „To vy jste se vnutila do společnosti Jiřího Paroubka. (...) Šla jste nekompromisně za svým cílem stát se ženou budoucího premiéra a budoucího presidenta“.

Zároveň si Ďuričko stěžuje, že Zuzana Paroubková, se kterou se často vídával, něco tušila. „Bylo to pro mě velmi složité, protože neumím lhát,“ uvádí hoteliér k situaci, kdy prý kryl nevěru.

"Paroubek mě chtěl na svatbě za svědka"

Hoteliér také navzdory Petře Paroubkové tvrdí, že byl pozván na svatbu, která se konala v roce 2007 v hotelu Esplanade v Mariánských Lázních. Píše, že prý dokonce dostal nabídku být svědkem tehdejšího lídra ČSSD. Tu ale odmítl.

„Vážená Petro Paroubková, pročpak jste vynechala tu část svatby, kdy jste byla 'unesena' do vyhlášeného baru na náměstí v Mariánských Lázních?“ uvádí Ďuričko k průběhu svatebního veselí. Pilo se podle něj drahé šampaňské Dom Perignon a vodka. „To vás zmohlo a po návratu do hotelu Esplanade jste s Jiřím Paroubkem odešla prožít svatební noc,“ doplňuje Ďuričko.

Vrací se i ke křtu Paroubkovy knihy v pražské restauraci Monarch na podzim 2008. Po této akci hoteliér vraždil. „Na autogramiádu Paroubkovy knihy v restaurantu Monarch jsem byl pozván osobně Jiřím Paroubkem, i písemně. Lidový dům dvakrát ověřoval mou účast,“ uvádí Ďuričko.

Fotografie s Talmanovou

Hoteliér se také ohrazuje proti tvrzení Petry Paroubkové, že měl označit Lucii Talmanovou, manželku exšéfa ODS Mirka Topolánka, za svou milenku. „Nikdy jsem jí nenadbíhal, nebyli jsme ani přátelé. (...) Stydím se za vaše slova na adresu Lucie Talmanové, která je na rozdíl od vás, dámou,“ sděluje Ďuričko.

Vysvětluje též, jak to bylo s jeho společnými fotografiemi s Talmanovou, které se objevily v tisku. Vznikly podle něj na plese Městské části Praha 1 na Žofíně.

Paroubek je podle hoteliéra zneužil: „V rytmu nesmlouvavého politického boje mě Jiří Paroubek navštívil a požádal mě o fotografie, kde jsem s významnými osobnostmi z ODS a Hradu. Nenapadlo mě, že je zveřejní jako kompromitující materiál“.

Hoteliér se dokonce kvůli kauze fotografií pouští do celé ČSSD: „Z toho je naprosto zřejmé, kam až jsou představitelé sociální demokracie pro vítězství ve volbách ochotni zajít“.

Ďuričko si v dopise také paradoxně pochvaluje pobyt za mřížemi. To když odmítá, že holdoval alkoholu. Prý mu bylo špatně jen dvakrát, po oslavě se členy ČSSD „Nyní jsem už třetí rok bez alkoholu, sexu a podivných lidí z politiky. Vůbec mi to neschází, vyčistily se vztahy, žádnou závislost necítím,“ vyznává se.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám