Hlavní obsah

Duo Eva a Vašek natočilo znělku pro Okamuru. V asijském stylu

Pěvecké duo Eva a Vašek podpořilo hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury a nahrálo pro něj 11vteřinovou oslavnou znělku. Navázalo tak na hudební počin Tomáše Úlehly, kandidujícího za hnutí Hlavu vzhůru, jenž rovněž složil pro volební kampaň píseň.

Předvolební spot Tomia Okamury

 
Článek

„Jsme velmi rádi, že nám podporu vyjádřil ing. Václav Ševčík s manželkou Evou, elektrotechnik, majitel několika patentů a zlepšováků, hudebník, zakladatel a manažer dua Eva a Vašek. Také Eva s Vaškem se rozhodli, že už nebudou mlčet a nečinně přihlížet situaci v naší zemi a podpoří změny směrem k přímé demokracii. Evo a Vašku, díky za odvahu a za podporu!“ vysekl Okamura dvojici pochvalu.

V krátkém spotu dvojice zazpívá název Okamurova hnutí, zatímco na pozadí je vidět trojčlenná rodina, kterou posléze vystřídá fotografie samotného Okamury.

Melodický motiv znělky je doslovnou citací skladby Japanese Boy, se kterou bodovala ve světových hitparádách skotská zpěvačka Aneke v roce 1981. O rok později se písnička stala trhákem i v československých žebříčcích v podání Hany Zagorové pod názvem Mimořádná linka Praha–Tokio.

Předvolební spot KDU-ČSL

Autorem skladby je Bob Heatlie, který spolupracoval například s Cliffem Richardem nebo Shakin’ Stevensem. Jedním z mála míst, kde se píseň Japanese Boy nechytila, bylo právě Japonsko. Motiv zněl totiž pro Japonce příliš čínsky.

Předvolební spot SPOZ

Své předvolební spoty představily i další kandidující subjekty, například lidovci nebo zemanovci. Ani v jednom se však nezpívá. Výjimkou je hymna bloku Hlavu vzhůru od lídra zlínské kandidátky tohoto subjektu Tomáše Úlehly. [celá zpráva]

AUDIO: Hymna hnutí Hlavu vzhůru

Reklama

Výběr článků

Načítám