Hlavní obsah

Dopravu v Praze zkomplikují další výměny kolejí

Novinky, tov

Kromě probíhající rekonstrukce tramvajové trati v dolní části Vinohradské ulice bude od 11. dubna do 17. května v několika etapách probíhat série výměn kolejových konstrukcí a opotřebených kolejnic v obloucích na Strossmayerově náměstí, v ulici Dukelských hrdinů, na Nábřeží kapitána Jaroše a na Náměstí Republiky.

Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Omezení provozu tramvají v úseku Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská

Článek

„Z důvodu opravy tramvajové trati na Strossmayerově náměstí bude během první etapy od čtvrtka 11. 4. do čtvrtka 18. 4. obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská,” informovala ve mluvčí DPP Aneta Řehková.

V první etapě budou dělníci měnit silně zatížené trojkolejné rozvětvení od ulice Milady Horákové a spojovacích oblouků směrem k nábřeží Kapitána Jaroše. V úseku Strossmayerovo náměstí  – Hradčanská proběhne také broušení kolejnic a oprava svarů.

Změny tras tramvajových linek
Linky č. 1 a 25 budou v úseku Strossmayerovo náměstí – Hradčanská odkloněny přes zastávky Čechův most, Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše) a Chotkovy sady.
Linky č. 8, 91 a 96 budou v úseku Dlouhá třída – Hradčanská odkloněny přes zastávky Čechův most, Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše) a Chotkovy sady.
Linka č. 12 bude zrušena (v úseku Chotkovy sady – Sídliště Barrandov je nahrazena posílenou linkou č. 20 a v úseku Strossmayerovo náměstí – Výstaviště Holešovice linkou č. 26).
Linka č. 26 bude ve směru z centra ze zastávky Strossmayerovo náměstí odkloněna přes zastávky Vltavská, Pražská tržnice, Dělnická a Nádraží Holešovice do obratiště Výstaviště Holešovice (v úseku Hradčanská – Divoká Šárka je nahrazena posílenou linkou č. 20).
V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X1 v trase Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská. V nočním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X91 v trase Náměstí Republiky – Strossmayerovo náměstí – Letenské náměstí – Hradčanská.

V následujících týdnech budou navazovat další etapy oprav na Strossmayerově náměstí.

Dopravní podnik navíc opět využije Velikonoc pro výměnu pražců v metru na trase C. Od  pátku do pondělí bude přerušen provoz mezi stanicemi Pražského povstání a Budějovickou, kde budou jezdit náhradní autobusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám