Hlavní obsah

Dopravu v horských oblastech v Libereckém kraji zkomplikoval sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Dopravu v horských oblastech Libereckého kraje zkomplikovalo v pátek odpoledne sněžení. Silničáři kvůli tomu od 14:00 uzavřeli pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Znovu silnici otevřeli od 21:00, kdy se situace uklidnila.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

V horách se stále objevují přeháňky, postupně ale přecházejí v déšť. Silnice je holá, místy se zbytky rozbředlého sněhu, řekl Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má údržbu komunikací v Libereckém kraji na starosti.

Silnice do Polska přes Harrachov se v posledních letech při silnějším sněžení pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů preventivně uzavírá. K zablokování dopravy na tomto úseku stačí totiž jediný kamion uvízlý v kopci. "Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla je v takovém případě přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou po silnici 35," řekl Šén.

Teploty v Libereckém kraji se aktuálně pohybují nad nulou, na většině území kraje prší a hlavní tahy jsou mokré. V horách ale padá sníh s deštěm. "Do hor doporučujeme kvalitní zimní výbavu, dostatek pohonných hmot a sněhové řetězy," řekl Šén.

Problémy podle něj mohou mít řidiči na horských silnicích, které se nesolí. "Je na nich silná vrstva ujetého sněhu, která bude vlivem oblevy povolovat," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám