Hlavní obsah

Dobrovolný hasič vozil lidi do práce avií

– TELNICE
Právo, top

Dobrovolný hasič Adam Jindřich z Telnice u Ústí nad Labem odvezl od úterních brzkých ranních hodin do poledne skříňovou avií sedm desítek lidí, kteří doplatili na spor Dopravního podniku Ústeckého kraje s krajským úřadem a nepřijel pro ně autobus. Dopravce vede s úředníky spor o neuhrazenou ztrátu za autobusové linky a proto jich asi dva tisíce v úterý vůbec nevypravil.

Článek

Jindřich, který je zaměstnancem telnické radnice a jinak pracuje jako veřejně prospěšný pracovník, bral svůj úděl s humorem. "Jen by mi ale nemusely nadávat některé dámy ve světlých kalhotech, že mám v avii špinavé sedačky. Nevěděl jsem, co mám dělat dřív, když mi starosta až v pondělí večer řekl, že zítra vozím lidi. Místo aby byli rádi, že se dostanou do nejbližší obce Chlumec na spoj městské hromadné dopravy, ještě mají řeči," kroutil hasič udiveně hlavou.

Naftu do avie zaplatí obec ze svého skromného rozpočtu. Starosta Jaroslav Doubrava (KSČM) dodal, že se peníze na přepravu telnických občanů budou muset někde najít. "Avie se prostě snaží kopírovat časy autobusů. Jsme připraveni ji takto provozovat i několik dní. Snad jen nastupování na vyšší schůdky může dělat starším ročníkům problémy, ale Adam jim pomůže," dodal starosta.

Radnice ještě stačila varovat své občany před dopravním kolapsem tím, že jim do schránek vhodila informační letáčky. Dvě stařenky, které v úterý brzy ráno čekaly na zastávce pod radnicí, si pochvalovaly, jak se o ně obec stará. "Ale ti úřadové, co tohle v Ústí způsobili, bych sem nechala přivézt a vzala bych jim ty jejich služební limuzíny, aby ukázali, jak se bez autobusů obejdou. Je mi osmdesát let a tohle jsme ještě nezažila," tvrdila při nastupování do avie jedna z babiček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám