Hlavní obsah

Dobeš zatím z ministerstva nemusí, registr podle Nečase funguje

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr dopravy Pavel Dobeš zatím zřejmě ustojí současnou výstrahu kvůli nefungujícímu centrálního registru vozidel a zůstane ve vládě. Premiér Petr Nečas potvrdil, že systém v pátek před polednem funguje. Není proto nutné v tuto chvíli ministra odvolávat. Kdyby se ale situace změnila, pak je podle něj zapotřebí vyvodit politickou odpovědnost.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Článek

„Je 11 hodin 16 minut velitelského času, pracovní doba běží, systém běží,“ zavtipkoval Nečas na tiskové konferenci. „Ale nemusí běžet pořád,“ dodal a naznačil, že se celá věc může nejen v příštích dnech, ale i během pátku změnit. „Nejsme ještě u konce pracovní doby,“ dodal.

Podle posledních informací ministerstva dopravy registr skutečně funguje. Mluvčí resortu Andrea Volaříková uvedla, že v centrálním registru proběhlo již téměř pět tisíc transakcí, z toho bylo 542 registrací nových vozidel.

Nečas odmítl přihlédnout k argumentu, že poslední dva dny, po které registr poprvé po skoro třech týdnech bez větších problémů běží, nejsou úředními dny. Ministr Dobeš podle něj nemůže za to, že registr v tuto chvíli nejede na plný provoz.

Dobeš se podle premiéra s Nečasem o výpadku bavil ještě ve čtvrtek. Sdělil mu, že dva a půl dne kvůli výpadku neopustil ministerstvo. Podle Nečase je škoda, že tak neučinil před týdnem, jelikož by tak mnoha lidem ušetřil řadu problémů.

Otazník nad Dobešovým osudem se nad ministrem nejspíš bude vznášet i v dalších dnech. Zejména v pondělí, tedy první úřední den, se při plné zátěži ukáže, zda systém nápor ustojí. Podle Nečase je klíčové, zda je systém schopen bez problémů obsloužit lidi, nehledě na to, na čí straně je chyba.

Reklama

Související témata:

Související články

Registr vozidel naběhl a funguje

Centrální registr vozidel (CRV) ve čtvrtek ráno naběhl a úředníci začali odbavovat klienty. Neopakuje se tak situace z předchozích dní, kdy nestabilní systém...

Výběr článků

Načítám