Hlavní obsah

Do Údrče na Karlovarsku se sjíždějí první technaři

Právo, Novinky, František Kšajt, Petr Nový
KARLOVY VARY

K obci Údrč na Karlovarsku se v pátek začali sjíždět milovníci technohudby, aby zde strávili pod taktovkou dunících systémů víkend. Kolem poledne byly na místě první čtyři karavany účastníků akce. Místo monitorovali také hasiči.

Článek

Ve dvanáct hodin v areálu nebyl ještě žádný hudební systém. Pořadatelé postavili veřejné záchodky a zaměřili se na vytyčení pronajatého prostoru. Za pomoci červené pásky pracují na tom, aby se účastníci technoparty dostali přímo na místo bez nutnosti vstupovat nebo překračovat nepronajaté území.

"Přijeli jsme zkontrolovat terén, kam postavíme techniku. Půjde o jednu cisternu, jeden terénní vůz a také zde postavíme kontejner pro přežití," řekl Právu náměstek ředitele hasičů v Karlovarském kraji.

Místní lidé strach z akce nemají

Obyvatelé Údrče, která je vzdálená od pronajatého pozemku asi dva kilometry, si zřejmě už na technaře zvykají. Nejsou, zdá se, chystanou akcí vážně znepokojeni.

"Proč by nám to mělo vadit? Nikoho neohrožují. Minule proběhlo vše v klidu. Hudba k nám není nijak zvlášť hlasitě slyšet. A mladí se přece musí nějak vyřádit," řekl Právu Jan Kačmařík z Údrče.

K Údrči nedaleko Karlových Varů se sjíždějí první milovníci technohudby.

Technoparty se v Údrči koná letos již podruhé. Více než tisíc lidí se na místo sjelo v dubnu. Na loukách za vesnicí hrály tehdy čtyři hudební aparatury. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Víkendová technopárty pomalu končí

Ani jeden z hudebních systémů už neduní na tanečním setkání technařů u Údrče na Karlovarsku. Na vyhrazené ploše je několik aut a pár desítek balících nebo...

Výběr článků

Načítám