Hlavní obsah

Do Prahy se chystá 80 tisíc demonstrantů, policie varuje před kolapsem dopravy

Novinky, Petr Nový
Praha

Pražská policie se připravuje na zajištění sobotní demonstrace odborů v centru města. Podle posledních informací se do metropole chystají desítky tisíc demonstrantů, což způsobí nemalé komplikace zejména v dopravě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Na pochod odborářů dohlédnou stovky policistů. Ilustrační foto.

Článek

"Zatím máme nahlášeno od odborů 80 tisíc účastníků akce, navíc byl magistrátem v tomto týdnu povolen pochod demonstrantů až k Úřadu vlády," řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Policie proto žádá Pražany i účastníky demonstrace, aby v sobotu, pokud je to možné, nejezdili auty a autobusy do centra města a raději využili hromadnou dopravu.

"Žádáme všechny motoristy, aby se v sobotu centru města vyhnuli. Policie bude podle aktuálního vývoje situace průběžně uzavírat potřebné komunikace, problémy bude mít i povrchová hromadná doprava v okolí demonstrací,“ doplnila Kropáčová.

Podle mluvčí bude na bezpečnost dohlížet asi 500 policistů.

Pořadatelé oznámili, že průvod vyjde z náměstí Winstona Churchilla přes Seifertovu ulici na magistrálu, ze které zahne do ulice Politických vězňů a Jindřišskou ulicí dojdou demonstranti až na Václavské náměstí.

Anketa

Zúčastníte se sobotní demonstrace odborů?
ano, půjdu na ni
14,1 %
ne, ale podporuji ji
65,8 %
ne, nepodporuji ji
20,1 %
Celkem hlasovalo 37493 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám