Hlavní obsah

Do Ostravy míří Babiš i Hamáček

Novinky, zpe, ren
Aktualizováno

Do Ostravy kvůli střelbě ve fakultní nemocnici míří premiér Andrej Babiš (ANO) i ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Premiér kvůli tragédii ruší svůj program.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO) s ministrem vnitra Janem Hamáčkem (ČSSD).

Článek

„Zrušil jsem program, vydám se na místo do Ostravy,“ řekl Babiš v České televizi. Uvedl, že podle informací, které má, zemřelo šest lidí.

„Je to hrozná tragédie, musíme zadržet pachatele a zjistit, co se stalo a jaký byl motiv. Jsou to věci, které jsou pro nás z jiného světa. Střílel zblízka, mířil na hlavu a na krk. Je to katastrofa, nechápu, jak je to možné,“ řekl premiér.

Pachatel střelby v Ostravě si před zásahem policie prostřelil hlavu

Krimi

„Je mi to velice líto, vyslovuji upřímnou soustrast všem pozůstalým, rodinám poskytneme pomoc,“ dodal Babiš.

Ve vrtulníku do Ostravy je i ministr vnitra Hamáček. „Je to obrovská tragédie, chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast blízkým obětí a ujistit je, že policie dělá vše pro to, aby pachatele dopadla,“ napsal Novinkám v SMS zprávě.

Program ruší i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), který je v Saúdské Arábii. Zpátky v České republice bude večer.

„Sejdu se s ředitelem vedení nemocnice, jsem s ním v kontaktu po telefonu,“ řekl Novinkám Vojtěch. Dále dodal, že lůžková část nemocnice funguje. „Ambulantní je snad stále uzavřená a prohledávají ji policisté,“ dodal.

Střelec v ostravské nemocnici zabil i dva příslušníky vězeňské služby

Krimi

Je to neštěstí, říkají politici

Soustrast vyjadřují obětem i další politici. „Ve svém srdci jsem s vámi, myslím na vás v těchto tragických hodinách,” citoval Zemana hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Poděkoval příslušníkům bezpečnostních složek, lékařům a všem, kteří pomáhají.

„Jsem otřesen zprávami o tragédii v Ostravě. Vyjadřuji upřímnou soustrast všem příbuzným a přátelům obětí tohoto útoku. Je to obrovské neštěstí,” uvedl předseda KDU-ČSL Marek Výborný.

„Upřímnou soustrast všem pozůstalým dnešní střelby ve Fakultní nemocnici Ostrava. Věřím, že pachatel tohoto činu bude brzy dopaden a spravedlivě potrestán,” napsala na Twitter předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Rád bych vyjádřil svou upřímnou soustrast rodinám a přátelům obětí střelce v Ostravě. Jsem přesvědčený, že policie na místě koná maximum, aby pachatele dopadla. Životy obětem bohužel však už nikdo vrátit nemůže,” konstatoval lídr Pirátů Ivan Bartoš.

Reklama

Výběr článků

Načítám