Hlavní obsah

Do konce roku zůstane teplo

Počasí ve zbytku letošního roku už žádné velké zlomy nepřinese, teploty zůstanou relativně vysoko, na obloze bude většinou oblačno a srážky slabé, v nížinách dešťové, ve vyšších polohách sněhové. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Hase Tobias, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek by mělo být zpočátku zataženo nízkou oblačností a mlhavo, na Liberecku se slabým deštěm. Během dne by se ale měly mraky protrhávat na polojasno, nízká oblačnost zůstane jen místy. Odpolední maxima 5 až 9 stupňů Celsia.

Páteční ráno bude podobně teplé jako to čtvrteční, tedy mezi 4 stupni až 0. Maxima vystoupí na 4 až 8 stupňů. „Bude opět oblačno až polojasno, v severní části republiky bude zůstávat převážně zataženo se slabým deštěm. Od 800 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové,“ upřesnila Honsová.

Víkend bude velmi větrný, foukat bude čerstvý vítr. V sobotu bude oblačno až zataženo, ale přechodně může být i polojasno. Místy se slabými dešťovými přeháňkami v okrajových částech republiky. Hranice sněžení se bude postupně posunovat z 400 na 700 metrů. Ranní teploty klesnou na 2 až –2 stupně, odpolední vystoupí na 1 až 5 stupňů Celsia.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy s přeháňkami. Dožene nás okluzní fronta. Na horách bude padat sníh, ale velmi mokrý. Ráno se ochladí na 2 až –2 stupně, odpoledne teploty v Čechách vyšplhají na 2 až 6 stupňů, na Moravě a ve Slezsku na 4 až 8 stupňů Celsia.

V pondělí přijde teplá fronta. Zpočátku dne bude oblačno až polojasno. „Postupně od severu čekáme přibývání oblačnosti, místy déšť, od 800 metrů by mělo sněžit,“ uvedla Honsová. Ráno teploty klesnou na 3 až –1 stupeň, odpoledne vystoupí na 2 až 6 stupňů Celsia.

Silvestrovská noc bude relativně teplá s hodnotami mezi 3 až –1 stupněm. Mělo by být oblačno až zataženo. V nižších nadmořských výškách se objeví déšť se sněhem, od 600 metrů sněžení.

V úterý na Nový rok bude oblačno až zataženo, vyskytnou se občasné dešťové přeháňky, od 400 metrů to budou srážky smíšené, na horách se očekává sněžení. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 2 až 6 stupni Celsia.

V dalších dnech nového roku se začne opět ochlazovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám