Hlavní obsah

Diag Human stáhl návrh na exekuci majetku v ČR

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Společnost Diag Human vzala zpět svou žádost o výkon rozhodčího nálezu v USA. Celé exekuční řízení ve Spojených státech tímto podle ministerstva zdravotnictví končí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Předpokládáme, že firma Diag Human vyhodnotila svoji právní pozici v USA jako špatnou s ohledem na velmi podrobné a kvalitně zpracované vyjádření ČR," řekl náměstek ministra zdravotnictví Marek Ženíšek. "Jasně se navíc potvrzuje skutečnost, že strategie ČR je ve sporu naprosto správná," dodal.

Podle mluvčího resortu Vlastimila Sršně mohlo z pohledu ministerstva zdravotnictví sehrát roli i špatné PR Diagu v USA způsobené zatčením a uvalením vazby na předsedu představenstva této firmy Michaela Balboi. Ten se měl provinit finančními podvody.

Spor mezi Diag Human a českým státem trvá od poloviny 90. let. Společnost žádá miliardové odškodnění za údajné zmaření státní zakázky na obchod s krevní plazmou. Stát tehdy od smlouvy s Diag Human odstoupil a vyjádřil pochybnosti o firmě. Tím se měl podle Diagu dopustit poškození dobré pověsti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám