Hlavní obsah

Děvče, které se v Brně narodilo ženě s mozkovou smrtí, je zdravé a veselé

Novinky, jas

Příběh děvčete, které loni v srpnu přivedli lékaři na svět, ačkoliv u matky byla již dříve konstatována mozková smrt, má šťastné pokračování. Dívka, které je již téměř pět měsíců, je v pořádku a spokojená.

Péče o ženu v mozkové smrti.

Článek

Jihomoravská záchranka, jejíž členové loni v dubnu zasahovali u ženy v bezvědomí, se na webu pochlubila poděkováním a přáním, které jí adresovali prarodiče dívky.

Připomněli jednak samotný zásah, ale i následnou čtyřměsíční péči, kterou ženě, kterou postihla mozková smrt, ale především jejímu dosud nenarozenému dítěti věnovali lékaři a personál oddělení resuscitační a intenzivní medicíny (ORIM) v brněnské fakultní nemocnici.

Lékaři u těhotné ženy s mozkovou smrtí simulovali i chůzi, dítě kojí jeho teta

Domácí

„Je to neuvěřitelný příběh, zázrak, jehož jsme my i vy neoddělitelnou součástí. V každém úsměvu naší vnučky bude zároveň náš velký vděk. Je na světě skoro pět měsíců, podle dosavadních zjištění lékařů se jeví zdravá, je veselá a úsměvy opravdu nešetří. Je to velká náplast na ztrátu její maminky, naší snachy. Za to vám patří obrovský dík,“ vzkázala záchranářům vděčná rodina.

Příběh, který se začal odvíjet 21. dubna a vyvrcholil porodem ve 34. týdnu těhotenství 15. srpna, byl unikátní z mnoha důvodů. Zdravotníci museli nejen udržovat životní funkce ženy, jejíž mozek byl mrtvý, ale zároveň museli pro plod v děloze simulovat co nejpřirozenější prostředí, aby dítě nepociťovalo jakýkoliv diskomfort. Nadto museli lékaři čtyřikrát za celou dobu čelit infekčním onemocněním.

Žena v Brně má mozkovou smrt, lékaři se snaží zachránit její nenarozené dítě

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám