Hlavní obsah

Dernerová zůstává ve hře o Senát, mostecký magistrát zamítl požadavek na její odvolání

Právo, koc
Most
Aktualizováno

Alena Dernerová zůstává kandidátkou hnutí Severočeši.cz pro nadcházející volby do Senátu. Mostecký magistrát ve středu nevyhověl požadavku na její odvolání, který podala místopředsedkyně hnutí Hana Jeníčková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Návrh na vyškrtnutí padl i v případě senátorky Aleny Dernerové (na fotografii).

Článek

Úředníci řešili protichůdné požadavky obou prvních místopředsedů rozhádaného hnutí, kromě Jeníčkové i Jiřího Zelenky.

Jeníčková nejprve 29. září jako první místopředsedkyně hnutí odvolala zmocněnce pro senátní volby i jeho náhradníka a předložila dokument, podle něhož je novou zmocněnkyní ona sama. Následně odvolala kandidátku Dernerové z voleb. O den později přinesl stanovisko úřadu i Zelenka, který svým podnětem podání Jeníčkové zpochybnil.

„Protože nebyly nad vši pochybnosti odstraněny nejasnosti v otázce, kdo a v jakém rozsahu je v současnosti oprávněn jednat za politické hnutí Severočeši.cz a zda úkony učiněné Hanou Jeníčkovou byly činěny osobou legitimovanou k tomuto jednání, a protože v obdobné věci dosud nerozhodoval Nejvyšší správní soud ani jiný k tomu příslušný soud, nezbývá Magistrátu města Mostu než k podání Hany Jeníčkové nepřihlížet,“ informovala Právo mluvčí města Alena Sedláčková.

Jeníčková nechala odvolat i celou kandidátku Severočechů pro krajské volby. Krajský úřad oznámení vyvěsil ještě tentýž den. Spor skončí u soudu, část Severočechů okolo Zelenky úřad zažalovala. [celá zpráva]

Alena Dernerová tak bude obhajovat senátorský mandát při volbách, jejichž první kolo se koná v pátek a sobotu 7. a 8. října.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám