Hlavní obsah

Demonstraci na Letné nechápu, prohlásil Babiš

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Organizátoři demonstrace na Letné podle premiéra Andreje Babiše (ANO) jen využívají atmosféru výročí 17. listopadu. Babiš Novinkám sdělil, že protesty nechápe. Demonstraci na Letné pořádá v sobotu 16. listopadu spolek Milion chvilek pro demokracii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Máme svobodu a demokracii, každý může demonstrovat, kdy chce, kde chce a proti čemu chce. Je pravda, že já konkrétně tuhle demonstraci nechápu, nerozumím těm naprosto nepravdivým důvodům a zdá se mi, že organizátoři jen využívají atmosféru výročí 17. listopadu,“ napsal Novinkám Babiš.

Organizátoři demonstrace ze spolku Milion chvilek pro demokracii v pondělí uvedli, že premiér je stále ve střetu zájmů. V sobotu mu chtějí dát ultimátum: premiér se má buď zbavit Agrofertu a odvolat ministryni spravedlnosti Marii Benešovou (za ANO), nebo odstoupit.

Ať se Babiš vzdá Agrofertu, nebo ať odstoupí, žádá Milion chvilek pro demokracii

Domácí

„Jak jistě víte, moje bývalá firma je ve svěřenském fondu, přesně podle lex Babiš,“ reagoval na to premiér.

Babiš převedl holding Agrofert, pod který spadá i vydavatelství Mafra, do svěřenského fondu. Stále ale zůstává beneficientem.

Premiér dodal, že lidé by měli spíše slavit. „To, co Česká republika dokázala, jakou cestu její občané ušli, a hlavně to, jakou skvělou budoucnost mají před sebou. Slavit právě to, že máme tu svobodu a demokracii. Ale fajn, je na každém, jak k tak významnému svátku přistoupí,“ dodal Babiš.

Premiér tak reagoval na pondělní tiskovou konferenci spolku Milion chvilek pro demokracii, na které organizátoři protestů představili své požadavky.

Reklama

Výběr článků

Načítám