Hlavní obsah

Dejdara se Stránským spor o Zemana nerozkmotřil

Novinky, val
Praha

Ještě zhruba před týdnem byli Martin Dejdar, protagonista seriálu Zdivočelá země, a jeho scenárista Jiří Stránský na nože. Scenárista vyčetl hercovi podporu prezidentského kandidáta Miloše Zemana a vypukla mediální hádka obou mužů. Pár dní po volbách už jsou zase kamarádi.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Martin Dejdar

Článek

Podle Dejdarova manažera Romana Rouna se situace mezi oběma muži uklidnila ještě před druhým kolem voleb. „Neměli si ani co vyříkávat, normálně komunikují,“ řekl Novinkám Roun.

Podle něj se Dejdar se Stránským ještě neměli možnost sejít kvůli Dejdarově pracovnímu vytížení. „Martin má spoustu práce, točíme nový projekt,“ uvedl Roun s tím, že jsou aktéři přenic o podpoře Zemanovi zřejmě v telefonickém kontaktu.

„S Martinem jsem se bavil a není tam žádný problém. Situace se uklidnila už před volbami,“ dodal.

Scenárista se omluvil

Situace se vyhrotila v neděli 20. ledna, když Jiří Stránský v prohlášení odsoudil Dejdara za vyjádření podpory prezidentskému kandidátovi Miloši Zemanovi, a uvedl, že s ním kvůli tomu přestává spolupracovat. Podle něj Dejdar zradil myšlenku, kterou jeho postava západního letce perzekuovaného komunisty v historicko-dokumentárním seriálu Zdivočelá země symbolizuje. [celá zpráva]

Později Stránský uvedl, že prohlášení napsal ve vzteku, a herci se omluvil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám