Hlavní obsah

Další týden tepla a bouřek. Víc zapršet má až o víkendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nejbližších dnech bude i nadále pokračovat nadprůměrně teplé počasí. Odpolední maxima budou šplhat k 28 stupňům a ojediněle se k nim budou přidávat přeháňky či bouřky. Vydatněji zapršet by mělo o víkendu, kdy počasí začne ovlivňovat brázda nižšího tlaku vzduchu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Silné bouřky, s nimiž jsme se setkávali v minulém týdnu, se ještě v pondělí mohou vytvářet na severovýchodě republiky. Na zbytku území bude převážně jasno či polojasno a teploty budou šplhat k 24 až 28 stupňům.

V úterý bude pokračovat jasno či polojasno. Odpoledne se může vytvářet kupovitá oblačnost a zejména na Moravě a ve Slezsku se opět mohou vytvářet bouřky. Ranní minima klesnou na 16 až 12 stupňů, odpoledne teploty vystoupí na 24 až 28 stupňů.

„Od středy až do konce pracovního týdne bude převládat jasno či polojasno, ojediněle s přeháňky mi či bouřkami. Ranní minima ve středu klesnou na 15 až 11, odpoledne bude mezi 23 a 27 stupni,” popsala Honsová.

Jak již bylo naznačeno, charakter počasí se nezmění ani ve čtvrtek. Na jasné či polojasné obloze se odpoledne může vytvářet kupovitá oblačnost a ojediněle se objeví přeháňky či bouřky. Ranní teploty zůstanou mezi 15 a 11 stupni, odpolední maxima vystoupají na 24 až 28 stupňů.

Ojedinělé bouřky a přeháňky by se měly objevovat i v pátek odpoledne. Přes den bude stále převážně jasno či polojasno. Ranní minima klesnou na 15 až 11, odpolední maxima vystoupají na 24 až 28 stupňů.

V sobotu a v neděli by měla převládat velká oblačnost s deštěm či přeháňkami. V sobotu by se znovu mohly objevit i silné bouřky. Ráno budou teploty klesat na 17 až 13, přes den zůstanou mezi 24 a 28 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám