Hlavní obsah

Dálnice D2 na Slovensko je stále ucpaná kamiony

Na dálnici D2 ve směru na Slovensko je stále dlouhá kolona kamionů. V pátek ráno dosahovala délky zhruba 10 kilometrů. Kvůli zavedení hraničních kontrol v Maďarsku a na Slovensku se mnohakilometrové kolony tvoří již od úterý

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kolona na D2 dosahovala v úterý i ve středu zhruba k Rakvicím, ve čtvrtek k Ladné. v pátek končí přibližně u sjezdu na Břeclav, který byl ještě v 7:45 volně sjízdný. Kamionů na dálnici bylo ve srovnání se čtvrtečním ránem méně, zabírají jen pravý jízdní pruh, levý je volně průjezdný. Ve čtvrtek už od Břeclavi zabíraly oba jízdní pruhy.

Přes Lanžhot se kvůli komplikované dopravní situaci na slovenské dálnici v úterý odpoledne dostalo ve vlnách zhruba vždy 100 kamionů, přechod byl jinak uzavřený. Ve středu byl přechod otevřený až k večeru, následně se opět zavíral. Ve čtvrtek se zavíral zhruba v 11:00, řidiči měli použít exit 48 a použít přechod Hodonín-Holíč.

Doprava na Slovensko stále kolabuje, z vrtulníku natočili kilometry kolon

Koronavirus

O půlnoci z neděle na pondělí začal platit kvůli šíření koronaviru zákaz cestování českých občanů do zahraničí. Cizinci naopak nesmí do České republiky. Pro přepravu zboží zůstaly hranice otevřené. Z vydaných restrikcí existují výjimky, například pro lidi jezdící přes hranice za prací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám