Hlavní obsah

Dálnice D1 bude o víkendu na dvou úsecích uzavřena

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli ráno bude na 107. kilometru zastaven provoz na dálnici D1. Kvůli montáži nosníků nového mostu bude čtyřikrát zastavena doprava, přičemž vždy se bude jednat o patnáctiminutovou uzavírku, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) s tím, že s uzavírkami musejí ze soboty na neděli počítat řidiči rovněž na 42. kilometru kvůli stavbě nadjezdu v úseku mezi Šternovem a Psáři.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Dálnice D1 během rekonstrukce

Článek

„Chceme co nejdříve převádět dopravu na nově zmodernizované úseky a je logické, že pokud jsou další zhotovitelé připraveni k instalaci mostů, využijeme jednoho víkendu pro montáž na více úsecích,“ okomentoval uzavírky generální ředitel ŘSD Jan Kubiš.

Na 107. kilometru by se měla doprava zastavit v obou směrech v neděli ve 4:30, 5:45, 7:00 a 8:30.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Mezi Šternovem a Psáři proběhne uzavírka ze soboty na neděli. Ve směru na Brno dojde nejprve ke zúžení ze tří jízdních pruhů do jednoho a následně budou při úplné uzavírce vozidla do 12 tun ve směru na Brno odkláněna na objízdnou trasu. „Vozidla nad 12 tun budou navedena do prostoru uzavřené dálnice, kde vyčkají do jejího zprovoznění. Předpokládaná doba úplné uzavírky ve směru na Brno je 60 minut (opakovaně ve třech cyklech),” informovalo ŘSD.

Předpokládané časy uzavírky na úseku mezi Šternovem a Psáři
12. 7. 2014 od 22:00 do cca 23:30
13. 7. 2014 od 01:00 do cca 02:30
13. 7. 2014 od 06:30 do cca 08:00
zdroj: ŘSD

Ve směru na Prahu budou v době uzavírky vozidla vyčkávat v prostoru uzavřené dálnice. Objízdná trasa bude značena od křižovatky na exitu na 49. kilometru. Předpokládaná doba úplné uzavírky bude v tomto směru 30 minut (opakovaně ve třech cyklech).

„Pro montáž nosníků bude použito jeřábu s vysokou nosností, který je v ČR jediný svého druhu. Z tohoto důvodu nemůžeme provádět montáž nosníků na obou nadjezdech zároveň,” okomentoval postup prací Kubiš.

Podrobný popis objízdné trasy pro vozidla do 12 tun v době uzavírky
Ve směru na Brno je stanovena objízdná trasa od exitu 41 Šternov po silnici II. třídy č. 111 směr Divišov a dále v Divišově po silnici II. třídy č. 113 směrem na Vlašim. Od Vlašimi vede objízdná trasa po silnici č. 125 k exitu 49 Psáře.
Ve směru na Prahu je stanovena objízdná trasa od exitu 49 Psáře po silnici II. třídy č. 125 směr Zbizuby a dále ze Zbizub po silnici II. třídy č. 125 směrem na Uhlířské Janovice. Od Uhlířských Janovic vede objízdná trasa po silnici II. třídy č. 335 do města Sázava a dále po silnici II. třídy č. 110 na exit 34 Ostředek.
Vozidla nad 12 tun budou navedena do prostoru uzavřené dálnice, kde vyčkají do jejího zprovoznění.
zdroj: ŘSD

Reklama

Výběr článků

Načítám