Hlavní obsah

Dalík chce od státu pět miliónů korun

Právo, jfk
PRAHA

Lobbista a blízký spolupracovník premiéra Mirka Topolánka Marek Dalík žaluje stát o více než pět miliónů korun. Tvrdí, že policie poškodila podnikání jeho firmy New Deal Communications, když ho v roce 2004 obvinila kvůli údajnému uplácení poslance Unie svobody Zdeňka Kořistky.

Článek

Dalíkova firma se podle něj obrátila na soud a vzniklou škodu chce uhradit po dvou ministerstvech – vnitra a spravedlnosti. Uvedl to ve čtvrtek server Lidovky.cz.

„Jde o žalobu na způsobenou škodu státem, která měla být zaviněna nesprávným úředním postupem a nezákonným rozhodnutím. Tím nezákonným rozhodnutím bylo usnesení o zahájení trestního stíhání,“ řekl serveru mluvčí pražského městského soudu Petr Kulawiak.

Dalíkovo stíhání prý poškodilo dobré jméno firmy a část obchodních partnerů odmítla s New Deal Communications spolupracovat. Dalík podal žalobu na stát už v srpnu 2006. Případ nejdříve řešil Obvodní soud pro Prahu 2, který letos v dubnu žalobu premiérova přítele odmítl. Městský soud v Praze projednává odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám