Hlavní obsah

Dalík by mohl být šéfem Úřadu vlády a ministrem

Právo, Lukáš Bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Marek Dalík, tajemník předsedy ODS Mirka Topolánka, by mohl být v případě volebního úspěchu občanských demokratů šéfem Úřadu vlády a ministrem bez portfeje. Tato informace koluje v ODS, jak Právu potvrdilo několik zdrojů z ODS včetně člena nejvyššího vedení strany, který si nepřál být jmenován.

Článek

"Dalík by měl být něco podobného, jako byl dříve Březina," uvedl dobře informovaný zdroj.

S odkazem na někdejšího ministra bez portfeje v Zemanově vládě Karla Březinu. Podle informací Práva by Dalík měl na starost mimo jiné i vlivnou funkci koordinátora tajných služeb.

Dalík na dotaz Práva uvedl: "Je to nesmysl." Dále se o věci odmítl bavit. Topolánek se odpovědi vyhnul.

Dalík je v současnosti ředitelem politické a tiskové sekce v hlavní kanceláři ODS. Podle kuloárových informací je jedním z hlavních členů úzkého týmu, který pro stranu připravuje volební kampaň. Část občanských demokratů se domnívá, že má Dalík na Topolánka neúměrný vliv.

Topolánek to však odmítá: "To je opakovaná otázka lidí, kteří o tom samozřejmě nic nevědí. Marek Dalík, ten má svoje úkoly, má poměrně velký pracovní záběr a potkávám se s ním velmi málo," řekl před časem v rozhovoru pro Právo.

Když si Topolánek loni koupil byt na pražských Hradčanech za 8,5 miliónu korun, vyšlo najevo, že obdobný byt si ve stejném domě pořídil i Dalík.

Reklama

Výběr článků

Načítám