Hlavní obsah

Čunek přes výhru ve volbách nebude ve Vsetíně starostou ani radním

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Senátor a expředseda lidovců a bývalý místopředseda vlády ČR Jiří Čunek nebude starostou ani radním ve Vsetíně. Starostkou Vsetína bude podle v neděli podepsané koaliční smlouvy Iveta Táborská z ODS, místostarostkou dosavadní starostka Květoslava Othová (KDU-ČSL), a dalšími místostarosty Petr Kořenek (ČSSD) a Stanislav Pavelka (TOP 09).

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Čunek

Článek

„Třeba příště,“ komentoval Jiří Čunek svůj neúspěch v komunálních volbách ve Vsetíně. „Myslíte, že mě výsledek koaličních jednání ve Vsetíně zasáhl, že jsem oněměl? Jsem přesvědčen, že volby a voliči řekli jasně, koho chtějí ve vedení radnice a kdo má město vést. A když to nechtějí politici respektovat, tak u toho já nemusím být. Budu tam, kde jsem lidem platný,“ řekl v neděli Právu Čunek. Sdělil, že necítil jít potřebu na slavnostní večeři po podpisu koaliční smlouvy ve Vsetíně.

Jiří Čunek ze šestého místa kandidátky lidovců ve Vsetíně poskočil do čela, když získal absolutně největší počet preferenčních hlasů ze všech politických stran ve městě. Lidovci ale zůstali těsně o 54 hlasů za ODS. Městskou radu ve Vsetíně bude tvořit ODS, KDU-ČSL a ČSSD po dvou radních a TOP-09 s jedním zástupcem. V komunálních volbách ve Vsetíně zvítězila ODS o 54 hlasů před KDU-ČSL, obě strany získaly po pěti mandátech. ČSSD získala čtyři mandáty, TOP 09 dva, KSČM dva a po jednom Volba pro město, SNK-ED a Zdravé město Vsetín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám