Hlavní obsah

Čunek: hypotéku jsem netajil, šlo o administrativní chybu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda KDU-ČSL Jiří Čunek v rozhovoru pro čtvrteční Právo uvedl, že nezatajil úmyslně hypotéku, kvůli které mu ostravský soud uložil pokutu 20 000 korun. Pokuta je splatná do 15 dnů, Čunek ještě není rozhodnutý, zda se proti ní bude bránit u Nejvyššího správního soudu.

Článek

Ostravský krajský soud vám udělil dvacetitisícovou pokutu, protože jste jako odcházející starosta Vsetína nepřiznal v majetkovém přiznání hypotéku. Proč?

Samozřejmě jsem nic netajil, zřejmě tam došlo k administrativní chybě. K jaké? To ještě nevím, já jsem se o tom dozvěděl ze sdělovacích prostředků. Je možné, že jsem udělal chybu i já. Ale jaký jsem měl úvěr, je už dávno veřejná informace, já jsem se s tím nijak netajil. Musí jít o administrativní chybu, protože jakou mám hypotéku, ví celý národ.

Vy máte jen jeden hypoteční úvěr?

Ano.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ptám se, protože jste vždy uváděl částku 1,6 miliónu a soud mluvil o 1,4 miliónu.

To zřejmě znamená, že část toho úvěru je splacená. Nejpravdivější informaci najdete v Senátu, kde je uloženo mé majetkové přiznání, které jsem udělal poté, co jsem opustil vládu.

Kolik splácíte měsíčně?

Okolo 15 až 17 tisíc.

Budete se bránit u Nejvyššího správního soudu?

To nevím, protože tu informaci mám zatím jen z novin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám