Hlavní obsah

Čunek do voleb šéfa lidovců zřejmě půjde

Právo, lh, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vsetínský starosta a senátor Jiří Čunek zřejmě míří ke kandidatuře na předsedu lidovců. Z jeho nedělního vyjádření pro Právo plyne, že se misky vah naklánějí ve prospěch kandidatury na prosincovém sjezdu KDU-ČSL.

Článek

Na otázku, zda je již rozhodnutý, sice řekl, že to ještě nemůže říci, protože chce dodržet slovo, ale pak naznačil: "Jsou ještě důvody, pro které bych mohl říci, že to nebudu dělat."

Podle svých pátečních slov Právu především zvažuje, zda bude mít sílu prosadit změny ve vedení strany. "Nejde jen o podporu při samotné volbě. Chci vědět, jestli bych měl šanci něco tvořit," řekl s tím, že by chtěl o kandidatuře rozhodnout do dvou týdnů.

Čunek by mohl získat podporu lidoveckých delegátů například z Pardubického kraje. Zatímco předseda tamní krajské organizace a náměstek hejtmana Roman Línek získal na sobotní krajské konferenci podporu na prvního místopředsedu KDU-ČSL, Čunek či šéfka poslanců Vlasta Parkanová by podle delegátů měli co nejdřív říci, zda o nominaci stojí a delegáti by pak podporu zvážili.

Línek odmítl spekulovat, kdo by měl být předsedou. "S možnými kandidáty jsem telefonicky hovořil, nikdo z nich se ještě oficiálně ke kandidatuře nepřihlásil," řekl Línek.

Ten v létě po pokusu Miroslava Kalouska sestavit koalici s ČSSD odstoupil z funkce místopředsedy KDU-ČSL.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám