Hlavní obsah

Čtvrtý babybox bude v Kadani

Právo, hčk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KADAŇ

Po Praze, Brně a Olomouci bude ode dneška Kadaň čtvrtým městem v Česku, které se bude moci pochlubit babyboxem - schránkou pro záchranu novorozeňat. Za dva roky existence pomohly tyto speciální boxy zachránit už šest dětí. Řekl to Právu předseda Občanského sdružení Babybox pro odložené děti Ludvík Hess.

Článek

"Mám představu, že každý rok vzniknou v Česku tři nové babyboxy - vždy na MDŽ, na Den dětí a na Mikuláše. Takže letošní Den dětí oslavíme novým babyboxem v Kadani," uvedl.

Na otázku, proč usiluje, aby v republice bylo co nejvíc těchto schránek, odpověděl: "Vždy je přece lepší, aby nechtěné dítě skončilo bezpečně v babyboxu, kde se o něj okamžitě postarají vyškolení zdravotníci, než někde na smetišti nebo v popelnici."

"V popelnici umřu..." je také název billboardu, který Občanské sdružení Babybox vydává ve spolupráci s fotografem Janem Saudkem, jenž věnoval projektu fotografii a osobní vyznání se slovy Pamatuj: Každý život je něco neopakovatelného. Na billboardu je vytištěno také telefonní číslo krizové linky 602 305 139.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám