Hlavní obsah

Čtvrtkův zachránce se zranil při útěku z azylového domu

Právo, Novinky, pno, jam, znk
PRAHA
Aktualizováno

Miroslav Szamszely, který v prosinci zachránil život malému Vendelínu Čtvrtkovi, musel být v noci na pátek převezen do nemocnice Na Bulovce. Podle informací pražského magistrátu muž neunesl zásadní změnu ve svém životě a zájem médií. Ráno napadl ošetřujícího lékaře a při skoku z okna azylového domu se zranil.

Článek

Szamszely napadl lékaře v nemocnici Na Bulovce a musel být převezen do psychiatrické léčebny v Bohnicích, řekl mluvčí nemocnice Petr Mach. Szamszely byl na Bulovku převezen kolem půl osmé ráno. Podle Macha napadl během ošetření lékaře, a proto byl za asistence policie odvezen do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Ještě ve čtvrtek večer s ním odborníci projednávali jeho životní situaci a večer ho uložili ke spánku. Ráno se ale rozhodl zařízení opustit a vyskočil z okna pokoje ve druhém patře.

Okno bylo naštěstí umístěno jen necelé tři metry nad zemí. Při skoku si muž způsobil menší zranění, se kterým ho pracovníci centra sociálních služeb převezli do nemocnice na Bulovce. Vyšetření pak prokázala podvrtnutý kotník a drobné odřeniny.

Nalezený Vendelín Čtvrtek. Foto: ČTK

„Tato záležitost mě nesmírně mrzí a ve spolupráci s odborníky se snažíme najít takové řešení, které by panu Szamszelimu pomohlo najít co nejvhodnější - a pro něj evidentně mimořádně složitou - cestu k návratu do společnosti,“ řekl radní pro sociální oblast Jiří Janeček.

Ten se současně rozhodl dohlédnout na to, aby se bezdomovci dostalo kromě péče o poraněné tělo také pomoci ze strany psychologů a dalších odborníků, kteří by mu pomohli k návratu do normálního života.

Chlapce našel jeho zachránce v polovině prosince na pražském Spořilově. Dítě leželo v jednom z kontejnerů, kde ho také muž bez domova objevil. Záchranáři chlapce převezli do Thomayerovy nemocnice v Krči, kde lékaři bojovali o jeho život. Chlapec byl podchlazený.

Reklama

Související články

Stav nalezeného novorozence se zlepšil

Zdravotní stav nalezeného novorozeněte se zlepšil, dokonce se již obejde bez přímé podpory přístrojů, uvedla v sobotu mluvčí Thomayerovy nemocnice Martina...

Výběr článků

Načítám