Hlavní obsah

ČSSD zlanařila Elán na "koncert usmíření"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sociální demokraté hodlají završit svou předvolební kampaň "koncertem usmíření", který se bude konat v Praze po širým nebem. Jeho hlavní hvězdou má být slovenská skupina Elán. Volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík na akci pozval stoupence všech politických stran, přesné datum a místo konání ale neprozradil, aby je nezabrala jiná strana.

Článek

Podle Tvrdíka má "koncert usmíření" symbolizovat potřebu pracovat i po volbách jako tým bez ohledu na to, kdo jakou stranu volil. Proto jsou podle něj "srdečně zváni" stoupenci všech politických stran.

ČSSD chce víc televizních duelů Paroubka s Topolánkem

Sociální demokraté také chtějí přimět předsedu Občanské demokratické strany Mirka Topolánka, aby se zúčastnil televizního duelu s premiérem a volebním lídrem ČSSD Jiřím Paroubkem. Nabídli prý minulý pátek Topolánkovi duel s Paroubkem v televizi Nova, ale on to nepřijal. Česká televize přitom potvrdila, že se oba politici utkají v pořadu Otázky Václava Moravce poslední neděli před volbami.

Lídr ODS podle Tvrdíka nepřijal závazně ani výzvu k takzvanému československému duelu. Konat by se měl na počátku května. Utkat by se měli předseda ČSSD a ODS a předseda slovenské opoziční strany Smer Robert Fico s premiérem Mikulášem Dzurindou. Podle Tvrdíka tak Topolánek odmítá celospolečenskou diskusi.

Od středy se má ČSSD prezentovat novými volebními billboardy a inzeráty v novinách. Sociálnědemokratická kampaň tak podle Tvrdíka vstoupí do nové fáze. O podrobnostech ale nechtěl hovořit. "To uvidíte, až ráno otevřete noviny," uzavřel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám