Hlavní obsah

ČSSD si kvůli kontroverzním billboardům předvolala severočeské lídry do Prahy

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřadující předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka si na páteční jednání nejužšího vedení strany v Lidovém domě pozval kandidáta na mosteckého primátora Karla Novotného a šéfa ústecké krajské ČSSD Petra Bendu. Řešit se budou kontroverzní billboardy mostecké soc. dem., které tato stranická buňka navzdory Sobotkově výzvě odmítla stáhnout.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Karel Novotný (ČSSD) zahrál v kampani na strunu nacionalismu s temnými podtóny.

Článek

Novotný na billboardech pokládá svým voličům otázku, proč by měl litovat, že je ve svém domově národnostní většinou.

„Jeden stát, jedna pravidla!“ hlásá. Poté, co kvůli heslu na billboardech vypukl skandál, Sobotka mosteckou ČSSD vyzval, aby plakáty stáhla. Stranická buňka to ale ve středu odmítla udělat.

Nyní přišel Sobotka se silnějším kalibrem. Na pátek si pozval Novotného a Bendu do Lidového domu. „Jsem proto, aby se v takovýchto situacích jednalo,“ uvedl lídr ČSSD ve čtvrtek na tiskové konferenci. „Platí, že slušná a inteligentní politická strana nevede kampaň takovým způsobem, pro který se rozhodli naši kolegové v Mostu,“ míní Sobotka, který doufá, že Novotný s Bendou dorazí.

„Rozumím tomu, že místní soc. dem. hledají metody, jak na místní úrovni v té složité sociální situaci, ve které Most neustále je, uspět. Ale platí, že pro soc. dem. jsou nepřípustné a zcela nepřijatelné jakékoliv projevy nesnášenlivosti, jakékoliv projevy rasismu, či xenofobie,“ dodal Sobotka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám