Hlavní obsah

ČSSD: program ODS je největším podvodem od roku 1989

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Úřadující předseda ČSSD a ministr financí Bohuslav Sobotka se pustil do volebního programu občanských demokratů. Podle správce státní kasy jsou sliby ODS největším volebním podvodem od roku 1989. Sociální demokraté nyní chtějí dokázat, že program ODS by pomohl pouze bohatým. Nyní tak bude v modré fázi kampaně ČSSD útočit na ODS.

Článek

Sociální demokraté tvrdí, že program ODS je nevyzkoušeným pokusem, jenž by ve svých důsledích znamenal sociální katastrofu. ČSSD se také ohradila proti kampani ODS plus, která znázorňovala, jak si lidé polepší, pokud budou u moci občanští demokraté. Sociální demokracie tedy lidem předloží ironické letáky s názvem ODS minus. 

"Ať ODS uvede jedinou zemi, kde byl její experiment vyzkoušen," vyzýval lídry ODS Sobotka. "Ať řekne, kde vezme 240 miliard korun, které by jejich reforma stála," poznamenal.

Občanští demokraté takovou formu předvolební agitace považují za ubohou. "Jsou to výmysly, a ne reálná kritika ODS. Sociální demokracie neprezentuje svůj program, ale uboze vsadila na negativní kampaň. Je vidět, že jsou zoufalí z vývoje volebních preferencí a zoufalí lidé dělají zoufalé kroky," řekl místopředseda strany Petr Nečas.

Sociální demokraté nejvíce napadli rovnou patnáctiprocentní daň, výtky mají i k návrhům ODS na změnu důchodového, zdravotního a sociálního systému. Hraje se o 300 miliard, které se vyplácí na důchody, a více než 200 miliard, které stojí zdravotní péče, řekl ministr práce Zdeněk Škromach.

ČSSD začala modrou etapu kampaně

Sociální demokraté použili v nové, takzvané "modré etapě" své kampaně zkratku ODS, její typicky modrou barvu i volební symbol modré turistické značky, která ale místo doprava směřuje dolů.

ČSSD také vyhlásila soutěž o zájezd do země, kde se platí rovná daň. Zavedena byla podle sociálních demokratů na Ukrajině, v Rumunsku, Litvě, Srbsku, Rusku, Gruzii, Estonsku, Lotyšsku a na Slovensku. Výherce, bude-li mít zájem, tam prý pozná, jak se tam žije, pokud si to nerozmyslí a nezůstane radši doma. Podle soc. dem. je v těchto zemích těžký život.

Anketa

Která předvolební kampaň se vám zdá dosud nejlepší?
ODS
53,6 %
ČSSD
26,1 %
KSČM
4 %
KDU-ČSL
2,2 %
Strany zelených
2,3 %
žádná
11,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6082 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám