Hlavní obsah

ČSSD chce využít pádu vlády a prohlasovat své návrhy

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

ČSSD požádala o svolání mimořádné schůze Sněmovny. Jak potvrdil Právu předseda poslaneckého klubu ČSSD Bohuslav Sobotka, strana podala příslušnou žádost do rukou šéfa dolní komory Miloslava Vlčka (ČSSD) s tím, aby byla schůze svolána již příští týden.

Článek

Na mimořádné schůzi chtějí sociální demokraté mimo jiné projednat zákon o zákazu privatizace Letiště Praha, která je dle Sobotkova vyjádření vzhledem k finanční krizi pro stát nevýhodná. 

Podle místopředsedy ČSSD by se vláda v demisi měla zdržet důležitých rozhodnutí. "Vláda v demisi by neměla již činit nevratné kroky ve výběrových řízeních. Především si myslím, že by měla zastavit prodej letiště Praha," uvedl Sobotka.

Na mimořádné schůzi chce sociální demokracie projednat především dva návrhy na zrušení zdravotnických poplatků. Jeden je z dílny Moravskoslezského kraje, druhý z dílny KSČM.

Dále pak protikrizový zákon předložený ČSSD, který například obsahuje zvýšení daní pro lidi s hrubým příjmem nad 1,2 miliónu ročně, třináctý důchod nebo zvýšení a prodloužení podpory v nezaměstnanosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám