Hlavní obsah

ČSSD bude stejně jako rebelové ODS proti zvýšení DPH

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opoziční sociální demokraté předloží při projednávání daňového balíčku, který ohrožuje existenci vlády Petra Nečase (ODS), návrh na zachování DPH na současné úrovni 14 a 20 procent. Proti zvyšování daně, se kterým kabinet počítá, jsou i rebelové ODS.

ČSSD bude proti zvýšení DPHVideo: Novinky

 
Článek

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka ve středu uvedl, že jeho strana ve Sněmovně předloží při projednávání daňového balíčku návrh na zachování současných sazeb DPH. „To je pro nás priorita. Budeme hlasovat pro zachování stávajících sazeb,“ prohlásil.

V závěrečném hlasování o balíčku, kdy se bude zároveň rozhodovat i o důvěře vládě, ale sociální demokraté budou proti. „V konečném hlasování soc. dem. balíček podporovat nebudou,“ uvedl Sobotka.

Právě ve středu rebelové ODS představili návrh změn v daňovém balíčku, který hodlají prosazovat. „Je v něm to, co říkáme už dlouho: nezvyšování DPH, nezavádění milionářské daně, netrestání aktivních důchodců a živnostníků s dětmi. Je to výrazně kompromisní návrh, když bude přijat, vláda zůstane,“ řekl Právu Petr Tluchoř.

Reklama

Výběr článků

Načítám