Hlavní obsah

Čeští policisté se vrátí z Iráku

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětice českých policistů, která doposud působila ve výcvikovém středisku v iráckém Bagdádu, se vrátí do České republiky. Ve čtvrtek to oznámil policejní prezident Jan Švejdar.

Foto: Milan Malíček, Právo

Policejní prezident Jan Švejdar

Článek

„Z důvodu přerušení výcviku a omezeného provozu ve výcvikovém středisku v Bagdádu se čeští policisté přesunou do ČR. V okamžiku obnovení standardní činnosti se vrátí zpět do Iráku,” uvedl Švejdar.

Čeští vojáci, kteří v Iráku působí, se zatím do vlasti vracet nebudou. V zemi jich působí čtyři desítky. O situaci v regionu v pátek jednala na mimořádném zasedání i Bezpečnostní rada státu.

„Nevidíme nějaké bezprostřední ohrožení,” konstatoval po jednání premiér Andrej Babiš (ANO), který stejně jako ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) očekává, že se situace bude zklidňovat.

Kvůli bezpečnostní situaci v zemi eskalovala po útocích na spojenecké jednotky, jimž předcházelo zabití velitele íránských jednotek Kuds Kásema Sulejmáního. Toho na letišti v Bagdádu usmrtily americké rakety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám