Hlavní obsah

Čeští a slovenští policisté zadrželi 22 osob kvůli daňovým podvodům

Bratislava

V rámci akce s krycím názvem Zpěvák bylo v Česku a na Slovensku zadrženo a obviněno dvaadvacet lidí, kteří jsou podezřelí z daňové trestné činnosti. Na společné tiskové konferenci o tom ve středu v Bratislavě informovali zástupci české a slovenské policie.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Zločinecká skupina působila na obou stranách hranice. V České republice bylo zadrženo 13 osob a na Slovensku devět. Organizátor byl občan České republiky, který je stíhán vazebně.

Pachatelům hrozí devět až třináct let vězení.

Případem se zabývá dál společný česko-slovenský policejní tým. Mělo jít o podvody s DPH a skupina v posledních nejméně třech letech obrala oba státy o více než 6,5 milionu eur (165 milionů korun).

Státy EU se dohodly na změně v DPH. Plno věcí může zlevnit

Ekonomika

Šéf slovenské Finanční správy Jiří Žežulka řekl, že mezi obviněnými jsou podnikatelé a účastníci motoristických závodů. Bližší informace o totožnosti obviněných zástupci slovenské a české policie neuvedli.

Žežulka potvrdil, že krycí název akce Zpěvák nebyl vybrán náhodně. Členové skupiny měli v ČR a na Slovensku založit síť firem, které poskytovaly fiktivní nebo nadhodnocené reklamní činnosti v oblasti motosportu. Tímto způsobem došlo v ČR k úniku na DPH přibližně ve výši 130 milionů korun a na Slovensku za více než 35 milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám