Hlavní obsah

Český řidič kamiónu zmizel beze stopy ve Španělsku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká policie ve spolupráci se španělskými kolegy zahájila pátrání po jednačtyřicetiletém českém řidiči, který s plně naloženým kamiónem zmizel na španělském území. Řidič vyjel z Klatov 12. dubna a do cílové stanice v Portugalsku, kde měl náklad vyložit 18. dubna, už nedorazil.

Článek

"Poslední kontakt měl s řidičem majitel přepravní firmy 16. dubna, kdy od něho dostal sms, že už je ve Španělsku. Když se za dva dny ozval portugalský odběratel, že nemá zboží, byl už řidičův mobilní telefon nedostupný," řekl policista, který má o případu informace.

O zmizení  řidiče kamionu zatím nic neví ani české velvyslanectví v Madridu. "Zatím nás nekontaktovala místní policie s tím, že by měl pohřešovaný řidič například vážnou dopravní nehodu nebo se stal obětí kriminálního zločinu. Pan konzul k tomu zjišťuje ještě nějaké informace," řekl Právu zástupce velvyslance Marek Libřický.

Řidič vezl komponenty do automobilů. U sebe měl 1600 euro a 10 tisíc korun. Hodnota kamiónu včetně nákladu jde do miliónů.

Policisté potvrdili, že řidič poslal sms zprávu skutečně ze Španělska. Co se dál stalo, je zatím záhadou. Není vyloučeno, že řidič se stal obětí trestného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám