Hlavní obsah

Česko má nový rekord v počtu hospitalizovaných. Po úpravě dat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí bylo v Česku skoro 9000 hospitalizovaných s nemocí covid-19, z toho 1873 v těžkém stavu. Vyplývá to z nově upravených dat na webu ministerstva zdravotnictví. Jde o nejvyšší čísla za celou epidemii.

Článek

Původně ministerstvo uvádělo za pondělí 8478 hospitalizovaných a 1789 v těžkém stavu, po úpravě čísla stoupla na 8969 hospitalizovaných a 1873 v těžkém stavu.

V úterý počty pacientů oproti pondělku mírně klesly. Hospitalizovaných bylo podle nynějších údajů na webu ministerstva 8618, z toho je ve vážném stavu 1853 lidí.

Ještě na konci ledna bylo hospitalizovaných kolem 5500. Během února pak počty pacientů skokově narůstaly a na začátku března překročily 8000.

V Česku už zase umírá kolem 200 nakažených denně

Domácí

Statistiky ministerstva navíc nezahrnují pacienty, kteří po deseti dnech nevykazují příznaky covidu-19. Počty obsazených lůžek v nemocnicích jsou tak vyšší.

K dnešnímu ránu bylo v celé zemi podobně jako v předchozích dnech podle ministerstva volných jen 13 procent lůžek na jednotkách intenzivní péče (JIP) a anesteziologicko-resuscitačních odděleních (ARO) a 24 procent standardních lůžek s kyslíkem.

Babiš: Zatím není třeba převážet pacienty do zahraničí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám