Hlavní obsah

České hory zasypal nový sníh, sněžit má i odpoledne

Přestože v nížinách jsou tento týden hlášeny dešťové přeháňky a zvolna stoupající teplota, na horách jsou srážky sněhové. Především řidiči si budou muset dát pozor na Šumavě, kde v noci na úterý připadlo do pěti centimetrů sněhu. Podobná situace je i v Krkonoších a na Trutnovsku.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

Ujetý sníh krytý posypem leží na horských silnicích v okrese Prachatice. Zbytky sněhové pokrývky jsou hlášeny i na Strakonicku. Komunikace jsou sjízdné, řidiči by však měli dbát zvýšené opatrnosti.

Na většině území je zataženo, silnice první třídy na Prachaticku a Táborsku jsou mokré po chemickém ošetření. Ve vyšších polohách na Českokrumlovsku leží sněhová vrstva do jednoho centimetru krytá posypem. Na Českobudějovicku a Strakonicku jsou sněhové přeháňky.

Podle předpovědi by mělo odpoledne vydatně sněžit hlavně ve vyšších polohách. Na některých místech Šumavy by mohlo do středy napadnout až 30 centimetrů nového sněhu.

Se sněhovými přeháňkami se počítá také v Královehradeckém kraji v polohách nad 500 metrů nad mořem. Teploty by se zde měly pohybovat od 4 do 7 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám