Hlavní obsah

Česká miss tisíciletí je starostkou Kravař, radním i trenér Hadamczik

Právo, Aleš Honus
Aleš Honus

Bývalá modelka a někdejší nositelka titulů Miss Europe 1995 a Miss tisíciletí v ČR Monika Žídková se ve středu večer stala novou starostkou městečka Kravaře na Opavsku. O jejím zvolení rozhodlo zastupitelstvo na svém ustavujícím zasedání. V sedmičlenné radě města zasedne také kontroverzní podnikatel a hokejový kouč Alois Hadamczik.

Foto: Aleš Honus, Právo

Alois Hadamczik, zvolený za radního Kravař, gratuluje nové starostce Monice Žídkové-Brzeskové.

Článek

Oba se ucházeli o přízeň voličů na kandidátce s názvem Za Kravaře prosperující, která volby vyhrála a v 21členném zastupitelstvu získala pět křesel.

Sedmatřicetiletá podnikatelka a příležitostná moderátorka Monika Žídková, která je nyní nositelkou příjmení Brzesková, přitom už v minulém volebním období byla členkou městského zastupitelstva, takže není v komunální politice úplným nováčkem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Chce zlepšit mezilidské vztahy

Krátce po svém zvolení řekla, že rozhodování o tom, zda funkci přijme, nebylo jednoduché. „Budu se vám v následujících čtyřech letech snažit dokázat, že na to mám,“ prohlásila k zaplněnému sálu kravařského zámku po svém zvolení.

Už dříve se v místním tisku nechala slyšet, že by ráda zapracovala mimo jiné na zlepšení mezilidských vztahů ve městě. „Plánů je hodně. Nejvíce potřebná je stavba nového hřiště u místní základní školy,“ řekla novinářům.

Spolu s hnutím Za Kravaře prosperující budou městu v následujících čtyřech letech vládnout také zástupci ODS a KDU-ČSL. Prvním místostarostou byl zvolen Petr Muczka (KDU-ČSL), který tuto funkci vykonával už dříve, druhým zástupcem starosty se stal Andreas Hahn (ODS), který byl v minulosti starostou. Alois Hadamczik, který doposud zastával funkci místostarosty, byl zvolen členem rady.

Monika Žídková vyhrála v roce 1995 soutěž Miss České republiky a poté se účastnila nejstarší světové soutěže krásy Miss Europe, kde jako první a dosud jediná Češka zvítězila. Poté byla v ČR mimo jiné prohlášena za Miss tisíciletí a v roce 2001, kdy došlo ke spojení soutěží Miss ČR a Česká Miss, se stala vítězkou ankety Nejoblíbenější miss historie.

Reklama

Výběr článků

Načítám