Hlavní obsah

Centrum Prahy je po havárii vody s obtížemi průjezdné

Novinky, ora
PRAHA

Čtvrteční havárie vody na křižovatce ulic Sokolská a Rumunská vyvolávala otázku, zda o víkendu budou moci řidiči jezdit přes centrum hlavního města. Vodu, která vytékala z prasklého vodovodu se však podařilo zastavit, policie v pátek ráno odkláněla dopravu z náměstí I. P. Pavlova přes Legerovu ulici, spojení od Hlavního nádraží na Nuselský most tak zůstalo zachováno.

Článek

Doprava ve směru z pražského centra na Nuselský most vede oproti zvyklostem krátce Legerovou ulicí. Ta je za normálních okolností určena pro jednosměrný provoz pro příjíždějící do Prahy z dálnice D1. Nyní jsou dva pruhy v Legerově ulici určeny pro auta, která směřují opačným směrem, tedy na Nuselský most.

Úsek Sokolské ulice mezi náměstím I. P. Pavlova a Fügnerovým náměstím je pro vozidla nadále uzavřen. Na Fügnerově náměstí je doprava ve směru ven z Prahy opět přesměrována do Sokolské ulice.

Větší problémy s časovými prodlevami mají motoristé, kteří přijíždějí do centra od Nuselského mostu, neboť místo obvyklých čtyř pruhů mají k dispozici dva. Přesto doprava nebyla v osm hodin ráno nějak výjimečně zpomalená, na pražské poměry řidiči projížděli plynule.

Na místě poruchy je velká díra

Na křižovatce ulic Sokolská a Rumunská stále vodohospodáři pracují na rekonstrukci prasklého vodovodu. Díra, ve které lezou opraváři, svými rozměry pokrývá téměř celou bývalou vozovku na křižovatce. V opravách vodohospodářům pomáhá i vysokozdvižný jeřáb.

Bezpečnost motoristů i kolemjdoucích kontrolují zesílené policejní patroly. "Odhaduji, že by snad mohla být závada na vodovodu opravena do tří, maximálně čtyř dnů," řekl Novinkám jeden z dohlížejících policistů. Poněkud pesimističtější názor měl ve čtvrtek krizový štáb, který zasedl, dobu trvání opravy odhadl vodovodu až na týden, tedy do příštího čtvrtku.

Kromě automobilové dopravy mohou nejenom Pražané ve směru od severu k jihu metropole využít i trasy C metra, která bez přerušení převáží cestující ve směru z Ládví na Háje. Linka vede v těsné blízkosti Sokolské ulice, přesto ji voda nezaplavila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám