Hlavní obsah

Centrem Prahy prošel obří anděl

Praha

Sedmimetrová loutka anděla i andělé chůdaři v neděli v podvečer prošli Staroměstským náměstím v Praze. Průvod doprovázený hudbou vzbudil velkou pozornost dětí i dospělých. Zahájil čas adventu a zimní verzi pouličního festivalu Za dveřmi.

BEZ KOMENTÁŘE: Prahou prošel adventní průvodVideo: Novinky

 
Článek

Obří anděl zaujal ještě před začátkem akce, fotily se s ním desítky lidí. Průvod pak z Mariánského náměstí vyrazil po 17:00. Vedli ho klarinetista a zpěvačka v ochranném štítu. Jako první zazněla vánoční píseň Byla cesta, byla ušlapaná, pak byly třeba koledy Pásli ovce Valaši, Půjdem spolu do Betléma, Nesem vám noviny a řada dalších. V čele kráčeli také dva andělé na chůdách, třetí průvod uzavíral, kteří mávali lidem, přáli jim hezký advent i svátky a zdravili se s dětmi.

Na Staroměstském náměstí se artisté na zastavili před rozsvíceným vánočním stromem a andělé – akrobaté před mnoha příhlížejícími i zatančili. Poté průvod zamířil zpátky k Mariánskému náměstí, kde jeho cesta začala i skončila.

Jakub Vedral za pořadatele řekl, tvůrčí tým stál před otázkou, jak připravit festival bez možnosti "organizovaného diváka". "Takže jsme se rozhodli, že každou adventní neděli strávíme tak, že vyšleme na různá místa v Praze různý počet postav, loutek a chůdařů," uvedl kreativní ředitel ArtProm. Akce mají podle Vedrala lidem zvednout náladu a probudit v nich naději, že příští rok bude lepší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám