Hlavní obsah

Čeká mne nedobrovolný psychiatrický zákrok, psal Babiš ml. v e-mailu z Kriveho Rogu

Přítelkyní Andreje Babiše mladšího, kterou měl poznat během svého pobytu na Ukrajině, je 30letá Jelizaveta. Ženu, kterou premiér Andrej Babiš označuje jako synovu snoubenku, našli reportéři Českého rozhlasu a Rádia Svobodná Evropa (RFE). Radiožurnál zveřejnil i e-mailovou zprávu, kterou měl Babiš junior poslat policii o svém údajném únosu.

Foto: Archiv, Právo

Andrej Babiš mladší loni na podzim na Krymu

Článek

Podle rozhlasu přišel e-mail policii 5. ledna. Dříve se v médiích objevilo, že Babiš odeslal dopis koncem roku 2017.

Ve zprávě píše, že byl unesen na Krym a momentálně pobývá u přítelkyně na Ukrajině. Psal rovněž, že jej „čeká nedobrovolný psychiatrický zákrok” a dodal, že otec, tedy premiér Andrej Babiš, potřeboval, aby syn po dobu kauzy Čapí hnízdo, v níž jsou oba obviněni, zmizel.

E-mail měl podle rozhlasu Babiš mladší poslat ze své schránky, do níž se připojil přes mobilní telefon.

Reportéři RFE dohledali i Babišovu přítelkyni, která žije střídavě ve městě Krivoj Rog a na Jaltě na Krymu, kde má jednopokojový byt a kde se měli seznámit.

Foto: Archiv, Právo

Andrej Babiš mladší na Krymu loni na podzim

Její matka Babiše juniora poznala na fotografiích a potvrdila i to, že jí dcera říkala o tom, že by měl být psychicky nemocný. Dodala však, že jde o lež.

„Říkala, že ho podvedli. Udělali z něj nemocného,“ citoval radiožurnál Jelizavetinu matku. Jelizaveta kontakt s novináři odmítla s tím, že je nutné ptát se Babiše mladšího.

Podle premiéra Andreje Babiše trpí jeho syn schizofrenií. Zájem novinářů o jeho osobu označuje za hyenismus.

Policie prověřuje, zda nebyl Babiš mladší na Krym zavlečen proti své vůli. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám