Hlavní obsah

Bývalý Rathův náměstek Bušina čelí dalšímu obvinění z daňových podvodů

Protikorupční policie obvinila bývalého investičního náměstka středočeských krajských nemocnic Filipa Bušinu z dalších daňových podvodů. Někdejší blízký spolupracovník hejtmana Davida Ratha (ČSSD) údajně spolu se šesti společníky připravil stát o 253 milionů korun. Uvedla to v úterý televize Nova.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Bušina

Článek

Podle policie Bušina pomáhal prostřednictvím fingovaných faktur některým firmám v Česku odvádět nižší daně. „Vložením těchto fiktivních faktur zkrátili daň z přidané hodnoty ve výši 253 milionů korun,“ řekl televizi mluvčí policejní inspekce Jaroslav Ibehej.

Bušina údajně se svými komplici firmám vydával faktury za studie trhu s nemovitostmi. Žádná studie však podle policie nikdy nevznikla. Bušinovo vyjádření k případu se televizi nepodařilo získat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Bušina

Bušina byl spolu s dalšími sedmi lidmi obviněn z jiných daňových úniků už v červnu 2009. Skupina podle státního zastupitelství způsobila škodu nejméně 300 miliónů korun. Bušina kvůli kauze rezignoval na funkci investičního náměstka a bylo mu pozastaveno členství v ČSSD. Kriminalisté v souvislosti s tímto případem obvinili i úředníka středočeského finančního ředitelství Jaromíra Svobodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám