Hlavní obsah

Bývalý odborář Zapletal je novým poslancem ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na začátku schůze zasedl v úterý ve Sněmovně nový poslanec Cyril Zapletal. Bývalý šéf hornickýh odborů v dolní parlamentní komoře nahradil Josefa Hojdara, jenž se ze zdravotních důvodů vzdal mandátu 28. února.

Článek

Zapletal má po odstoupení skandálem zatíženého Michala Krause velkou šanci na zasednutí ve sněmovní lavici i po volbách, je totiž volebním lídrem ČSSD v Libereckém kraji.

Hojdar již v únoru prohlásil, že odchází na doporučení lékařů, neboť má dlouhodobější problémy s čelními dutinami. Premiér Jiří Paroubek tehdy řekl, že s Hojdarem hodlá dál spolupracovat na odborné úrovni, a to v oblasti energetiky.

Letos již třetí změna mezi poslanci ČSSD

Současné pracovní nasazení ve Sněmovně mu neumožňuje, aby se doléčil. "Nejsou to žádné kauzy jakékoli povahy, není to ani to, že by mě někdo nutil, že by na mě někdo naléhal, abych někomu uvolnil místo. Ty důvody jsou vysloveně osobní a soukromé," prohlásil Hojdar.

Hojdar patřil ve Sněmovně k vlivným poslancům, byl i opozičními politiky považován za odborníka na ekonomiku. 

V poslaneckém klubu ČSSD je to již třetí změna jen v letošním roce. Koncem ledna totiž ve Sněmovně vystřídal šéfa rozpočtového výboru a poslaneckého klubu ČSSD Michala Krause Andrej Grega. Ve stejný den nahradila Františka Koníčka Lenka Mazuchová.

Reklama

Související články

Zapletal zvolen lídrem ČSSD v Libereckém kraji

Liberecká ČSSD schválila v pondělí večer na mimořádném jednání krajského výkonného výboru (KVV) Cyrila Zapletala svým lídrem do červnových parlamentních voleb....

Výběr článků

Načítám