Hlavní obsah

Bursík udělal personální rošádu v Národním parku Šumava

PRAHA

Ministr životního prostředí Martin Bursík (SZ) odvolal z funkce ředitele Národního parku Šumava Aloise Pavlíčka. Nahradil ho dosavadním šéfem Státního fondu životního prostředí (SFŽP) a bývalým Pavlíčkovým náměstkem Františkem Krejčím. Pavlíček v šumavském parku zůstává, bude mít na starosti otázky biosféry.

Článek

Rozhodnutí podle Bursíka souvisí se změnou koncepce lesů a úlohou Národního parku Šumava. Ministr chce, aby vedení parku víc komunikovalo s okolními obcemi a rozvíjelo v oblasti tzv. lehkou turistiku.

Zároveň vyjádřil radost nad tím, že nový ředitel už v NP Šumava působil, takže zůstane zachována kontinuita. "František Krejčí má zkušenosti s regionálním rozvojem a situaci na Šumavě, kde působil jako náměstek ředitele národního parku, dobře zná. Na pozici ředitele si od něj slibuji intenzivní spolupráci s obcemi při prosazování důsledné ochrany šumavské přírody," uvedl Bursík.

Odvolaného ředitele si váží za jeho práci a za to, že dokázal odolat politickým tlakům. "Nadále se bude věnovat ochraně šumavské přírody, na starosti bude mít rozvoj Biosferické rezervace Šumava," uvedl Bursík.

Do čela SFŽP nastoupí odborník na dotace

Do uvolněné funkce ředitele Státního fondu životního prostředí (SFŽP) jmenoval Petra Štěpánka (35), který do loňského června řídil Economii Online, kde mimo jiné realizoval projekt eDotace.cz a evropský portál Euroskop.cz pro Úřad vlády ČR.

"Petr Štěpánek přináší do Státního fondu životního prostředí zkušenosti s dotačními projekty a jeho úkolem bude celý systém dotací zpřehlednit tak, aby byl pro občany srozumitelnější," řekl Bursík.

Reklama

Výběr článků

Načítám