Hlavní obsah

Budoucnost je pro nás velká. Potkal jsem tolik premiérů, prezidentů a králů, prohlásil Babiš

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Den před hlasováním o nedůvěře vládě vystoupil premiér Andrej Babiš (ANO) na shromáždění manažerů, podnikatelů a zaměstnavatelů. Sám sebe pochválil za to, že „běhá“ po celé Evropě. Zdůraznil, že Česká republika se má skvěle a její budoucnost je veliká.

Foto: ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO) na semináři ve Valči. Na snímku jsou dále zprava předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová a ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (ANO).

Článek

V úvodu svého projevu se Babiš nejprve opřel do médií, která podle něj chtějí rozeštvat fungující vládu a vytvářejí dojem, že existuje nějaká krize. Vzápětí se začal chválit.

„Naší zemi se neskutečně daří. Běhám po celé Evropě, byl jsem v Bruselu, u Junckera, kde jsem lobboval, abychom tady měli centrum pro umělou inteligenci, už nebudeme dávat pobídky na montovny. Potkal jsem tolik premiérů, prezidentů, králů,“ vyjmenovával Babiš.

Vzápětí pokračoval: „Schválili jsme skvělý rozpočet, zásadním způsobem navyšuje i platy, i důchody, investice. Česká republika se má skvěle, jsme šestou nejbezpečnější zemí na světě. V Praze můžete, dámy, chodit v noci bez problémů, to už není standard v západní Evropě,“ prohlásil na konferenci v Top Hotelu na Chodově.

Budoucnost je velká, prorokoval Babiš

Zároveň podotkl, že ho mrzí, jaká je atmosféra ve společnosti. Podle Babiše by ale Češi měli být hrdí na to, v jaké pozici jsou. „Budoucnost je pro nás velká,“ prorokoval Babiš.

Babišovu vládu čeká v pátek ve Sněmovně hlasování o nedůvěře. Jednání iniciovalo šest opozičních stran kvůli kauze Čapí hnízdo a údajnému únosu premiérova syna Andreje Babiše juniora na Krym.

Kabinet ale hlasování ustojí. Zmíněné opoziční strany spolu mají dohromady jen 92 hlasů. Pro vyslovení nedůvěry je potřeba většina všech poslanců, tedy 101. Komunisté se už nechali slyšet, že Babišovu vládu podrží. Sociální demokraté, kteří jsou s ANO v koalici, během hlasování opustí sál.

Reklama

Výběr článků

Načítám